< terug

Boeuf Majeur presenteert:

Le Square

16·4·16: De Vierkante Avond

De aarde mag rond zijn, het weiland is vierkant. Dat weet ieder kalf dat tot drie kan tellen. Met de filosofie van deze koude grond nog in haar achterpoten springt Boeuf aanstaande lente twee quadratische avonden in het rond en laat u alle hoeken van de wei zien, in een robuuste en solide show die stevig in het lood hangt, een concert als een formule. Bezongen wordt de tel, de regelmaat, het ritme. De X-, de Y-, misschien zelfs wel de Z-as.

Op maat metselt Boeuf een majeure Mauersberger, zingt four to the floor van Philip Glass en van John Cage en zweeft met Pärt het hoekje om. Glorieus en langverwacht zal de eenwording zijn van vorm en inhoud, verbluffend veelzijdig het hokjesdenken, en reden tot vreugde de rechtlijnigheid.

Er zal een mathematische fabel klinken, een wonderschone rekensom waarbij u gegarandeerd uw tel kwijtraakt. Dat is niet erg. In de black box van Studio/K zwaait Boeuf de triomfantelijke cornervlag voor iedereen, om zo gezamenlijk de 4 te vieren, de rechte hoek, het verschil tussen de uier en het melkpak. Er gaan kaasblokjes rond en Ritter Sport, en na afloop verwelkomen uw viervoeters en vrienden van de beat u op een lekker makkelijke dansvloer. Ook buiten de lijntjes.

De Vierkante Avond was:

Philip Glass - Knee 1,3,5 from 'Einstein on the beach'

Rudolf Mauersberger - Wie liegt die Stadt so wüst

Tom Johnson - Counting to seven

David Lang - again (after ecclesiastes)

Samuel Vriezen - Within Fifths IV

Maday - Sanctus & Gloria (www.madaymusic.com)

Tom Johnson - Narayana's cows

Arvo Pärt - Da pacem domine

John Cage - 4'33

Steve Reich - Clapping music

Helaas. Pindakaas!

Data: 15/4/16 en 16/4/16

Aanvang: 20:48u, in Studio/K

Kaarten: volwassenen €11; studenten €8

Kaartverkoop via http://studio-k.nu/boeuf-majeur-8-le-square/
of aan de poort

Wablief, juf? Wie is die Boeuf Majeur?

Boeuf Majeur is het jongste en sappigste koor van Amsterdam, dat zich onder croquante leiding van Tristan Knelange heeft gespecialiseerd in curieus klassiek, onorthodoxe uitvoeringen, smeuïge flashmobs en stevige afterparty's.

Meer weten? Check 'm op facebook.

Een Sloot Oude Koeien

Le Sacre d'Été → link

Silence Absolu → link

Entre le Boeuf → link

De Uitstorting → link

Rolprenten van weleer