< terug

Boeuf Majeur

Présente

DE UITSTORTING

Bliksems! Je Boeuf staat dit jaar alweer vijf seizoenen in de wei, tijd om luidkeels en majeur te jubiloeien, greatest hitjes te herkauwen, en op zoek te gaan naar waar het gras nog groener kan. Wat heet! In een driedaags Pink Star Weekend waagt Boeuf zich dit keer aan het Pinkstervuur, voor een gloedvol en meerstemmig feestje zonder ondertitels.

We zingen van verlatenheid en van vervulling, doen van wanhoop en extase, bewegen in een onvervalste Boeuf-triangel op drie concertlocaties van een desolate psalm van Mendelssohn naar een goddelijke powerhouse waar zelfs je stoppenkast van doorslaat. Driewerf Sanctus, in tweekorige vierstemmigheid, voor Vader, Zoon en Heilige Geest. Dat moet wel waanzin zijn.

Met het oog op de Drievuldigheid, het lange weekend en het jubileum doen we maar liefst drie concerten. In Edam zingt Boeuf unplugged, zacht als een jong kaasje met belegen ondertonen.

In A'dam knettert het dat het een aard(lek) heeft. We staan in Lab 111 met een audiovisuele show zonder weerga. Ons derde showtje is een verrassing, ergens in Ruigoord.

Programma

Felix Mendelssohn- Psalm 22

Francis Poulenc- Timor et Tremor

Gabriel Fauré- Offertoire (uit het Requiem)

Eric Whitacre- Hope, faith, live, love

Frank Martin- Sanctus (uit de mis voor dubbelkoor)

Speellijst

Zaterdag 23 mei, 16 uur: Grote Kerk Edam, Grote Kerkstraat 57. Reserveren kan via boeufmajeur@gmail.com ovv Concert Edam. (Vrijwillige bijdrage).

Zondag 24 mei, 16 uur: Lab 111, Arie Biemondstraat 111. Reserveren kan op de site van Lab 111. Let op: dit gebouw is niet rolstoeltoegankelijk. Betalen aan de deur uitsluitend met PIN.

Kaarten: €10,- en €8,- voor studenten.

Maandag 25 mei, 17 uur: Vurige Tongen Festival, Ruigoord.

Website: www.boeufmajeur.nl

Facebook: Boeuf Majeur

Over het koor

Boeuf Majeur is het jongste en sappigste koor van Amsterdam, dat zich onder croquante leiding van Tristan Knelange heeft gespecialiseerd in curieus klassiek, onorthodoxe uitvoeringen, smeuïge flashmobs en stevige afterparty's.

Dagen van weleer

Wat zeg je me nu?! Silence Absolu!

Ach en wee, le Sacre d'Été.

Nog meer puf?! Entre Le Boeuf!

Cinemagnifique