< terug

Boeuf Majeur

présente

Silence absolu

(hormis le meuglement du troupeau de vaches)

De mooiste muziek is de stilte. Dat weet een nijlpaard. Deze zonnewende geeft Boeuf Majeur een muzikaal feest waarbij u kunt genieten van de zwijglustigste koormuziek, van het Magnificat van Pärt, dat stilletjes opstijgt als een reusachtige zeppelin, tot een jeuïg setje chansons van Poulenc.

Uw longhaasjes hebben deze lente de sappen laten stromen met soortgenoten uit Leiden en Groesbeek, en staan weer te trappelen om datgene te doen waar ze het beste in zijn: lekker loeien op de hipste locaties van Amsterdam, ditmaal in de pas geopende nieuwe Tolhuistuin. De dekstieren van de.fundo komen ook langs, om alle zwezerikjes sneller te doen kloppen met hun zeemansliederen. Daarnaast zijn er weer heerlijke snoepjes, toetjes en liflafjes, zoals Dora en Carolus met hun toverklarinetten, trompetgeschal van duo GroenEnTolley en meer.

Naderhand klinkt het van Boem Boem Boef Majoor uit je boxen voor een Majeur Pärty, waar DJ Hasta la Brakkes heerlijke Africore komt spinnen, en de hoefjes de vloer nauwelijks raken.

Datum & Locatie

Zaterdag 21 juni: Tolhuistuin, avec de.fundo #1elitemalechoir

Inloop: 21.30 uur

Aanvang (deuren dicht): 21.45 uur

Programma

Kaartjes koop je idealiter vooraf bij je favo Boeuf, anders gewoon aan de deur.

Prijzen

Studenten en andere herrieschoppers: €5,-

Rest: €10,-

Over Boeuf Majeur

Boeuf Majeur is het jongste en sappigste koor van Amsterdam, dat zich onder croquante leiding van Tristan Knelange heeft gespecialiseerd in curieus klassiek, onorthodoxe uitvoeringen, smeuïge flashmobs en stevige afterparty's.

Meer weten? Check 'm op facebook.

Oude koeien

Boeuf 1: SOIRÉE FAURÉ & MAJEUR PARTY - DOOR BOEUF MAJEUR & SYMPHONIE DE SAVEUR

De Soirée Fauré is een concertavond in salonstijl, het mooiste en muzikaalste feest van zomer 2012, georganiseerd door het sappigste koor van Amsterdam. Tijdens de inloop worden plaatjes van Franse zuchtmeisjes en Serge Gainsbourg gedraaid om vast rustig in muzikale sferen te komen.

Om 21:00 serveren Boeuf Majeur en Symphonie de Saveur als hoofdgerecht het Requiem van Fauré.

Hierna voor de smulpapen snoepjes, toetjes en liflafjes van Honneger, Ravel, Debussy en Poulenc door enkele uitzonderlijk knappe jonge solisten: Kornelis & Maritta, Gulian, Anne Martha, Yuri, Mascha en Alondra.

Boeuf 2: CROQUE MAJEUR (of boeuf sandwich of broodje boeuf)

Dit concert zal je Boeuf de Dokzaal zonder gehinnik, maar met luid geloei laten galmen, met bijzondere dubbelkorige en driedubbelkorige werken. Dit concert staat de boetepsalm centraal met knallers als Schütz (ach Herr, straf mich nicht in deinem Zorn), Brahms (ich aber bin elend) en Poulenc (timor et tremor- angst en beven). Tijdens dit heerlijk avondje voelt u zich als een sudderend smeuïg braadstuk tussen een sandwich van twee koren. Tijdens 'Feierliche Abendmusik' (Daan Manneke) druipt het koor als een dikke jus tussen het publiek door, mompelend en roepend, zingend en fluisterend. Net Echt Dus.

Boeuf 3: de SACRE D'ÉTÉ

Je geliefde heilige koe luidt deze zomer in met le Sacre d'Été, de smeuïgste zomermis die je ooit hebt bijgewoond. Kom delen in de godsdienstwaanzin, nuttig brood en wijn en beluister de mooiste gebeden en psalmen van je favo Franse componisten, Bijbelteksten (de spannendste passages uit hooglied en natuurlijk Korinthiërs 13), geestelijke gedichten van Reve en Bukowski en andere stichtelijke woorden.

Speciaal voor dit concert gaat Boeuf Majeur een samenwerking aan met Vocaal Ensemble Decital, een devote club zangers die de hitte zullen smoren met de ijzingwekkende Mis voor dubbelkoor van Frank Martin.

Boeuf Majeur zal hier doorheen stampen met ecclesigasmische nummertjes van Fauré, Duruflé, de Klerk en Poulenc - we gaan sky-high uppertjeup! Tijdens de MAJEUR PARTY komen DJ Hasta la Brakkes en zijn technauten ons geselen met genadevolle elektronische klanken.

link

Cinema